Working with the Woolworths Project Management team, JN provided the civil engineering design and documentation for this new Woolworths Shopping Centre, located in the Shoalhaven Council district.

This commercial complex houses stores including Woolworths, BWS, a café, with further space for additional stores. For the duration of the planning and design our team at JN kept this purpose in mind as they designed a large 270+ space car park with consideration not only for the movement of vehicles, but walkways and crossings for pedestrians and a concrete loading bay as well.
Overall, the design included the carpark, stormwater drainage, bulk earthworks, and road design. To allow for safe access for the new commercial complex our civil engineers worked on a design to widen the Princes Highway and add a slip lane and accompanying round-about on Cambewarra Road to manage the flow of traffic.

Our team not only delivered designs, but problem-solving solutions. This is particularly apparent in the plan for contamination management of waste located on the site. Our engineers developed a plan to house the waste onsite by containing it within tagged waterproof membranes. These membranes were then buried deep beneath the site covered with sturdy geogrids. This solution prevented waste from going to landfill, saved on movement of heavy vehicles transporting the materials offsite, also provided a huge saving of cost ensuring the final project was well within budget.