JN was engaged by Smith & Tzannes on behalf of Bayside Council to provide engineering design (structural, civil, electrical, and hydraulic) for the upgrade of clubhouse facilities at Rowland Park. The original plan was to refurbish the two existing structures, however upon initial inspection it became clear that a rebuild of the second building would be more effective. By doing so the team have delivered a high quality design that reduces potential risks found in the preliminary design.

Working together JN and Smith & Tzannes, along with builders Hibernian, developed a design that incorporated a combination of concrete and timber roofing with a brass finish to the façade, as well as the addition of a green roof. The design also involved refreshed bathrooms and change-room facilities, undercover shelter, clubhouse storage, and a canteen. The result was a striking design that linked both the old and new structures with design elements that set to prolong the lifespan of this new facility.

Rowland Park is the third of four projects JN has worked on with Smith & Tzannes and Bayside Council to date, and we look forward to many more in the future.

Photographs supplied by The Guthrie Project.